Випробування на п’ятій точці або як я обирала підгузники

До того, як стати мамою, я називала підгузники памперсами і навіть не задумувалась, що кажу щось не так 🙂 Це слово настільки увійшло у вжиток, що ніхто не помічає навіть. Але на ринку підгузників абсолютно не монополія Pampers. Є стільки всяких різних марок – до кольору, до вибору!

От і я вирішила дослідити, чим вони такі кльові ті памперси? Чим гірші польські, чеські, російські, бельгійські підгузники? Навіщо переплачувати? І подалася в експериментатори, запасшись маленькою Юстинчиною дупцьою ггг

20160201_yjpw

В пологовий будинок я купила Libero Newborn (4,33 грн/шт.* – ціна, за якою купувала їх), бо готувалась, надивившись російських влогів ну кумедне ж слово!. А там мамусі підтримують вітчизняного виробника, хоча тоді мені в голову не прийшло, що їх виготовляє агресор. Я не розбиралася, на що треба звертати увагу, тож просто клюнула на численні поради і на вирізку для пупка (то вже тепер розумію, що достатньо просто було трішки відгорнути підгуз, аби не закривав пупкову рану). Це була маленька пачка, яка швидко закінчилася, і ми купляли ще і ще таких кілька пачок по мірі потреби. Не знаю, чому не брали одразу великої, – економніше було б (якщо вони існують). Як би то не було смішно, але перші дні після пологів я ще не звикла до того, шо в хаті завжди має бути багато підгузників)) Тоді вони мені здалися жорсткими, але я і близько не шарила, на що звертати увагу.

3600010_1

На хрестини понадаровували Pampers Active Baby (5,50 грн/шт.), в народі “зелені памперси”, тож я мала змогу одразу зрозуміти різницю між російськими Libero і одними з найпопулярніших підгузків. Часто доводилось чути, що вони найкращі, і навіть не вартує пробувати чогось іншого, бо не знайду. Вони і дійсно на фоні Libero були такі м’якунькі і тонюнькі, ще й дизайн гарний, і запах такий своєрідний (мені подобався, але не раз чула, шо мам він бісить), що я подумала “і справді прикольні, але хочу перепробувати всьо”.

pieluszki-dada-premium-extra-soft-midi-4-9-kg-gallery_mai2-37531

Наступними “на слуху” у Львові після памперсів є польські Dada (3,40 грн/шт.), які, як дехто каже, нічим не відрізняються від Pampers. Смішно, дорозі друзі, за таке порівняння, смішно. Dada непогані підгузники, але вони об’ємніші значно. Дизайн, липучки і так далі – все інше. Хоча якість далеко не найгірша! Молодці сусіди. Але мене вони так щоб капєц не вчіпятлілі і я пішла далі шукати свій ідеал: так шоб недорого, надовго і сухо.

І, увага! Їх вже навіть підробляють. Що треба знати, щоб відрізнити підробку? Дивіться у відео, спешл фор ю знімала:

upload-version_1-0-af2235b9dc0c36d1c255532d92d1aae8-350x350

Далі я купила Happy (4,05 грн/шт.) і зрозуміла, що за таку ціну це теж більш-менш щось пристойне. Але гігантське! Вони просто мегавеликі. Ніби одягаєш парашут на дупку. Тому нє. Хіба як амортизатор))

Ще в нашому райончику продавали болгарські Pufies (4,77 грн/шт.).

– Шось нормальне? – питаю я знайомої цьоці-продавця.

– Та люди берут.

img_20160619_093607

Берут, то і я спробую. Недорогі. Дизайн якийсь такий оригінальний – темна основа. Всякі фіолетові квіти, джинси. Такого моє око ще точно не бачило. Але, на жаль, пуфіси не заполонили моє серце, бо він них пісічка була мокра постійно. Використала 50+ штук і почалапала далі в пошуках Немо 🙂

img_20160531_113555

Canbebe (4 грн за штуку) роблять турки. На них я натрапила в магазині з імпортними товарами після того, як начиталася в неті позитивних відгуків. Вони мене теж приємно вразили, дещо нагадують мені власне памперси зелені. Не знаю, чому я не купила ще. Досить хороші, справді.

Оскільки в довколишніх магазах я вже все перепробувала, то полізла на pampik.com замовляти чогось ексклюзивного (іноді там можна потрапити на хороші акції, але треба замовляти одразу багато, шоб вийшла доставка безкоштовна).

img_20160629_173102

Sleep&Play (4,15 грн/шт.) або “оранжеві памперси”. Може їм і нічого не бракує, але купувати більше не планую. Ледве використала пачку, бо так мене нервувала відсутність ґумки на бокових застібках… Тобто ніц сі не тяне. Через це вони здались мені дубовими, ну уж прастітє.

img_20160803_100346

Pi-pi (4,90 грн/шт.) я купила в Ашані. Спробувавши кілька штук стало зрозуміло, що українське – це добре, але не завжди українське – це якісно. Про наше рідне я навіть зняла коротеньке відео зі своїми враженнями, в ньому зі всіх сторін відзняла ці підгузки і навіть залила їх зеленкою:

3610053_1

Huggies Classic (3,45 грн/шт.) мені не сподобались дизайном, як би то не було банально. Ті леви з мультика і зелені смужки шось не припали мені до душі. Самі ж підгузники досить легенькі і ніби непогано вбирають.

podguzniki-trusiki-up-and-go-4-zoo-collection-32sht-libero-20161009153648

Libero Pants Zoo (4,70 грн/шт.) я купила, бо була акція на цю пачку 50%, гріх не скористатись. Якість мені трохи не сподобалась: таке враження, шо вони дуже швидко наповнюються. Але загалом трусики для дитини, яка вже не хоче лежати, – це трохи вихід! Одягати легше. А щоб зняти достатньо просто розірвати боковинки.

Libero Touch (6,15 грн/шт.) одні з моїх улюблених. Вперше спробувала їх завдяки конкурсу-тестуванню, де ми з Юстиною і нашою мікророзповіддю потрапили в десятку щасливців. Вдруге павізло стати власниками пачки тачів вже завдяки рандому. І от після використання 100+ підгузників цієї серії я впевнено можу їх рекомендувати. Вони реально круті! З ними не страшно ні вдень, ні вночі. А на перший погляд і не скажеш. Ну, і їхня “фішка” – екологічність. Єдине тільки – ціна…

469520135

Pampers Premium Care (7,05 грн/шт.) – пєсня, а не підгузки. Але я не готова регулярно вивалювати таку суму.

3611258

Huggies Elite Soft  (6,95 грн/шт.) єдині, які на місці дотику з сокровєнними частинами тіла мають шось оригінальне – такі собі пупиришки ггг. Ці підгузники – це монстри. Вони були для мене великим відкриттям. Але, знову ж таки, ми не мільйонери.

8234_0

Helen Harper (навіть не згадаю їхню ціну, були дуууже дешеві) – це тіхій ужас. Гірших підгузників я не зустрічала. От що є, що нема фактично)) Тому після цих блакитних я боялась купувати будь-які інші Helen Harper (наприклад, зелені), хоча вони трохи користуються популярністю.

Magics (4,35 грн/шт.). Вигляд підгузників із маленької Бельгії мене відверто засмутив. Здається, навіть я вмію краще малювати в графічних редакторах, ніж дизайнери цих одноразових. Ви скажете, що зовнішність оманлива? Можливо. Але для мене вона не на останньому місці і навіть серед дитячих прибамбасів я ставлю проіоритет на вигляд. От щоб переодягати дитину щоразу і тішитися, яка ж краса! Мені ці підгузники зовсім не сподобались, вони були дуже шершаві на дотик, а на другий день після використання в Юстини почалось страшне подразнення на них – дупця почервоніла дуже і покрилась прищиками. Вперше за стільки часу пішла погана реакція на підгузки. Спершу я думала їх продати, тоді викинути, але все ж так-сяк, одягаючи по одному на годину-дві з чергуваннями інших перебула ту гігантську пачку.

І на цьому мої випробовування закінчились. Бо це дуже індивідуальна штука! Те, що ідеально підійшло одній попочці, може зовсім не втрафити іншій) Тому не ображайтесь, якщо я забакланила ваші улюблені 😉 Завжди кажу: на вкус і цвєт всє фламастєри разниє. Хтось он взагалі обходиться без підгузників! Ось це я розумію респект!)

libero-comfort

Зараз ми вже давненько користуємося Libero Comfort (ще за старою ціною 3,75 грн/шт., зараз вони вже 5,70) або Pampers Active Baby. У перших мені так подобається все! Особливо малюночки ггг Але трохи пригнічує те, що це Раша, як і Huggies, мєждупрочім.

Часто друзі-знайомі радять ватсонівські Babydream (приблизно 4,60 грн), що роблять німці. Я їх теж пробувала, але всього лиш кілька штук – не зле. Може ще перейдемо на них.

Підгузників Ушастий нянь і Panda навіть не хотіла купувати.

Моя жага до випробовувань вщухла, коли Юсті талапнуло 5 місяців. Але раптом ви порадите щось класне, що я ще не тримала в руках? А?) Блєсніть, рібяткі! Тільки не пропонуйте японські, бо я бідна економна мать)) Так само душа не лежить до багаторазових чомусь. Шось не люблю прати-сушити…

Кілька висновків про підгузники від Мамунці:

  1. Після того, як оберете улюблені, купуйте одразу мегапачками, так значно дешевше. Або шукайте-виловлюйте акції, вони часто бувають у гіпермаркетах.

  2. Якщо підгузки часто протікають, то спробуйте перейти на більший розмір. Краще більші на кілька кг за параметрами, ніж в притик.
  3. Добре буде, якщо на одноразових “трусиках” є багато еластичних частин: резинка на спинці, бокових застібках (в т. ч. на самій застібці), подвійна ґумка на ніжках. Це все унеможливлює аварії, коли півспини раптово вимазуються какулями *пардон*.
  4. Індикатор вологи – це штука для новачків. Коли у вас вже наб’ється рука, то ви мінятимете підгузники “на око” – якщо вже буде багато нацейвошено.
  5. Важливо, щоб підгузник був наповнений гелем. Так всі випорожнення перетворюватимуться в желе, тобто застигатимуть, а не утворюватимуть вологу. Якщо підгузник мокрий всередині, то навіщо він взагалі? Краще візьміть пелюшку чи трусики в такім разі…
  6. Одягайте на ніч один добротний підгузник. Так, щоб він витримав 9-10 годин і до ранку ним можна було когось прибити 🙂

Related Posts

5 thoughts on “Випробування на п’ятій точці або як я обирала підгузники

  1. Христина says:

    Пробувала турецьки Predo. В принципи непогани – мяки, не обэмни, не протикають.Ароматизовани. Правда, дизайн скучноватий и не мать резинки на спини.

  2. Юля says:

    Можливо, цього разу, з Олесею, влаштуєте випробовування ще різних марок біорозкладних підгузників? 😉

  3. Олена says:

    Я теж мониторила ринок з підгузками , так отже у підгузників Libero бувають різні виробники Швеція, Росія, Польща, Бельгія. Купила Libero newborn з Швеції , та Польщі. Різниця така: з Швеції дорожче, трохи тонше, малюнок ярче і більше сподобався.З Польщі дешевше, трохи товщі майже не відрізнити , малюнок іначий не такий яркий. Купувала Haggies elite soft був купон з знижкою, прийшли бачимо що на одній полиці одні і ті ж самі Haggies,а ціни різні, придивившись на цінник виявилося країни виробники різні Чехія і Росія. Російські принципово не беру. Взяли Чехію за ціною дешевше якість гарна. Нещодавно в інтернеті натрапила на підгузки ДАДА виробник Туреччина, а я купувала ДАДА Польську. Гадаю що і в інших марках підгузків є різні виробники, бо назва це тільки бренд, а ліцензії на виробництво можуть придбати різні країни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.