Садок під час воєнного стану: як і що? Зразок довідки для ФОП у садочок

Передісторія

Отже, садок. Сьогодні, 1 серпня 2022 року, Олеся пішла нарешті в садочок! Юстинка теж хотіла, її теж кликали, але шось не дуже добре себе чула зранку, тому ми утрималися.

Почну спочатку. Місяць тому, одразу після приїзду з Польщі, я написала емейл у ДНЗ із питанням щодо довідок: коли і куди їх можна принести і чи працюють зараз наші групи.

Мені віддзвонила вихователь майже одразу і повідомила, що групи працюють, але наразі місць нема. Самі ж знаєте, що на одного вихователя має бути не більше 4 діток зараз (зазвичай такі норми). Плюс багато хто у відпустках. Ну, коротше, все, як завжди влітку, тільки ще гірше 😅 Але ввічливо пообіцяли, що як тільки розширюватимуть групи, то повідомлять, а наші довідки можу надіслати на емейл садка. Прогресивно 👏

І я в ту ж мить це зробила, це було 1 липня. Але, як виявилося, воно не надіслалось чомусь, і я лист у чернетках побачила аж 13 липня 🤦 Лузер я, що тут скажеш.

Управління освіти

Йшов час, ніхто не дзвонив, працювати з дітьми ставало все важче, терпець уривався. Написала в управління освіти, щоб дізнатися кількість місць, бо вже стільки часу чекаємо і тиша. Щось із цим треба робити. Дали мені номер телефону: 254-60-48. Але там не брали слухавки. Попросила контакти, щоб лишити письмовий запит, то надали мило: osvitalviv@ukr.net.

Viber та кількість бажаючих

У той же день мені не вдалось нашкрябати листа (така зайнята, така зайнята), а на наступний у чаті Viber батьки підняли цю ж тему. Були такі, які чекали з двома довідками місяць, як і ми. Але загалом мало діток ходило в садок з Олесиної групи…

Також від кількох батьків чула фразу, що “попиту нема”. Цікаве твердження, адже бажаючих було вдосталь на цілий великий спальний мікрорайон. Майте на увазі, якщо у ваших садках теж “нема місць”. Своє бажання відвідувати садочок слід продемонструвати і бажано обговорити з іншими батьками. Бажано повідомити садок не усно, а офіційно.

Омріяний дзвінок зі садка

Можливо співпадіння, можливо форсанула наша переписка справу, можливо початок місяця, але на наступний день був омріяний дзвінок від виховательок: “Чекаємо Юстю/Олесю в понеділок у садку, треба буде написати заяву, але це можна зробити вже зранку, як приведете дитину”.

Чудово!

Що взяти зі собою в садок під час воєнного стану?

Сьогодні Петрик повів Олесю, дали їй рюкзак із тапками, піжамкою, переодьожками. Пішла радісно!

У садку сказали ще поставити водичку та печиво на випадок повітряної тривоги. Також попросили дати дітям бейджики з номерами телефонів батьків та іменем дитини. То Петрусь забіг зразу в магазин, купив і я надрукувала швиденько.

Отже, перелік того, що треба дати Олесі:

  • вода
  • печиво
  • тапочки
  • піжама
  • трусики, лосінки, футболка
  • бейджик з іменем та контактами

Заява та довідки для ФОП

Петро написав заяву, в якій було зазначено, що діток варто проводити в одязі, який вони швидко зможуть одягнути і в такому дусі текст, адаптований до умов воєнного стану.

Оригінали наших довідок (ми обоє ФОП) та витягів із реєстру теж потрібно було залишити. Як виглядає довідка – можу надати лінк на зразок, але не редагуйте, будь ласка, цей документ. Просто собі скопіюйте. Витяг робила через Opendatabot (у телеграмі).

Ось посилання зразка заяви в садочок для ФОП: https://docs.google.com/document/d/1j78Pdj58AYnXqyvXIeDIQKiFX9SC256G/edit?usp=sharing&ouid=102945106719692235210&rtpof=true&sd=true

Зразок довідки в садочок для ФОП

Вихідний номер у вас буде відрізнятися, залежно від місяця та року подачі заяви та внутрішньої документації. Зірочками позначена ваша відповідь.

Чи є в садку укриття?

Так, звичайно, інакше б він не зміг працювати, хіба ні? У нашому садку є укриття з лавочками, Петрові його показали сьогодні під час візиту. Ще до початку повномасштабного вторгення дітки мали туди “екскурсії” – нам надсилали фотозвіт, пригадую. Так само в школі молодшій та старшій є підвал, який пристосували до укриття.

Фото зі сторінки садка в соцмережах: https://www.facebook.com/groups/987387055212413

Якщо у вас залишилися питання – пишіть коментарі. Маєте що додати – додавайте. Є з ким поділитися – діліться! Лайки-вподобайки теж мають велике значення. І рекомендуйте підписуватися на Мамунцю одразу, бо тут завше корисно. Дякую!)

Корисні посилання на Мамунцю

Запрошую також до FB-сторінки: http://facebook.com/mamuncya

І на канал YouTube, де ми показуємо подорожі, книги, іграшки, співаємо кльові пісні та інше: https://www.youtube.com/c/Мамунця

Інстаграм: https://www.instagram.com/mamuncya/

Мій TikTok: https://www.tiktok.com/@mamuncya

У Telegram кидаю посилання на нові статті та відео: t.me/mamuncya_official

Ось тут блог можна підтримати фінансово (навіть 1 долар має значення!): https://www.patreon.com/mamuncya

Також у мене є в’язальна майстерня: https://www.instagram.com/rybcya/

Related Posts

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.