Одяг для годування або Українські бренди, перевірені дітьми та часом

У тиждень підтримки грудного вигодовування хочу зробити підбірку одягу зі секретами для годування, яким я користуюся сама. Мене часто про це питають, тож нарешті буде все в одному місці!

Приємно розуміти, що всі бренди, які ви побачите в цій статті, є українськими виробниками.

одяг для годування від українського виробника

Перед тим, як озвучити перелік, хочу додати, що з Юстиною (старшою) я не мала жодного одягу для годування і теж давала собі якось раду з прикладанням не вдома. Але якщо говорити і порівнювати, то однозначно зручніше, коли є спеціальні секрети. Тоді горловина футболок не розтягнута, тоді ніхто твоїх грудей не бачить, тоді можна носити щось під шию чи сукні! Я за одяг для годування 😉 Не знаю, як раніше жила без нього. І класно, що є багато дійсно комфортного та при цьому гарненького одягу для мам.

Skiftextile

Це львівський виробник, з яким ми дуже давно працюємо. Відповідно в мене купа-купезна одягу від них і, впевнена, буде ще. Спеціалізуються вони не лише на мамських речах (а загалом базові товари для жінок, в тому числі нижня білизна, спідниці, лосіни майки, халати та ін. + товари для дітей та чоловіків також присутні в асортименті).

@mamuncya##переодевание ##переодягашки ##переодягання ##redress ##океанельзи ##бодегита ##одягдлягв ##одягдлягодуючих ##маманагв ##одяг♬ оригінальний звук – mamuncya


Що відрізняє Skiftextile від інших брендів? Насамперед, ціна. Вони достатньо бюджетні, але при цьому якість не пасе задніх. Трикотаж, який використовують для пошиття суконь для годування, майок та лосін відмінний і носиться дуже добре.

 

Велика палітра кольорів і можна замовити індивідуально будь-яку тканину: хочете жовту, хочете зелену п’ятиста відтінків, хочете меланж.

Секрети для годування здебільшого без замочків. Маю від них світшот, майки, футболки, сукні. Часто ношу.

Час від часу практикують спільнопошиття – це коли збирається групка бажаючих, яким шиють сукню, припустимо, за гуртовою ціною. Чим більше замовлень одного кольору – тим дешевше. За цим варто слідкувати на їхній сторінці у Facebook: https://www.facebook.com/skiftextile

Їхній сайт: http://skiftextile.com/

Ось тут я робила огляд:

Mama Hugs The Brand

Маю від них гольф для годування та світшот.

Гольф для мами, що годує, це дійсно кльова штука, тому що груди повністю закриті, але при потребі можна скористатися секретом. Саме з цієї причини в мене не було гольфів, відколи я стала мамою. Поки не з’явився цей синенький красень. Мені подобалось, що він гарно облягає тіло і нічого в шию не дує. Взагалі тканина тепленька та щільна.

Із того часу пройшло вже трохи і в них з’явилися зміни: відтепер гольф має горизонтальний секрет, а не вертикальний на замочки, як у мене.

Друга моя любов від цього бренду – то світшот. Він унікальний і неймовірно стильний. Я просто тащуся від крою, бо позаду він подовжений, але не рівно, а є такі геометричні прикольчики. Дуже круто виглядає. Відчуваю себе в ньому модніцою.

Світшот для годування Mama Hugs The Brand

Секрет для годування на замках, вертикальний. Замки добре відстібаються, годувати зручно. Сам світшот трохи оверсайз, але не надміру. Це файно для мене.

Їхня сторінка: https://www.instagram.com/mama_hugs_the_brand/

Шиють також класні спортивні костюми та сукні. Як на мене, цей бренд помітно вирізняється з-поміж усіх власне стилем.

Guru Mama

Теж львівські і дуже популярні! Окрім годувальних речей шиють також класні костюми, світшоти, штанці, ромпери, сукні, шапки та ін. для діток. Вони продають свій товар за кордон і користуються великою популярністю. Я не дивуюся, бо кожен виріб хочеться купити!

Ось лінк на магазин на Etsy: https://www.etsy.com/shop/GurumamaStore

Так я клюнула на світшот із пташками білого кольору. І хоч білий – це не капєц практично для мами, яку вічно хтось чимось вимаже, але за стільки місяців носіння всьо пьорфект! Я прала багато разів і спокійно продовжую вдягати далі.

Секрет для годування ховається одразу під принтом і він горизонтальний. Там є замок, який можна відкривати та закривати в обидві сторони. Більше такого секрету для годування в мене ніде нема, але скажу, що мені дуже ок! Лише деколи забуваю закрити, то кусок живота видно))

Ось тут їхня сторінка в Instagram: https://www.instagram.com/guru_mama/



Ctmama

Із цим київським виробником одягу ми вже теж досить тривалий час знайомі і мені дуже подобається якість тканин, які вони використовують у своїх виробах. Маю сукню-гольф для годування та футболку трикотажну.

Сукня кльово облягає тіло і є чудовим варіантом на осінньо-зимово-весняні походеньки. У ній не спекотно, але і не зимно. Не знаю, як правильно українською, але тканина тут “в рубчик”. Завдяки цьому добре сідає на будь-яку фігуру і не висить.

Футболкою для годування я лише почала користуватися, але з нею теж все зрозуміло і без тривалого носіння – якісна. Облягає добре, тягнеться теж. Думаю, буде так само класно носитися, як і сукня-гольф. На плечі має не дуже помітний, але заряджаючий надпис: Relax, enjoy, love.

Загалом товари переважно пастельних кольорів, базові речі, які прослужать довго.

Секрети для годування: горизонтальні, без замків.

Сторінка: https://www.instagram.com/ctmamaua/

Сайт не має української мови, на жаль: https://ctmama.com.ua/

Milk and the city

У цього виробника одягу тканини переважно не однотонні, з принтами. Я маю від них сукню для годування, футболку та піжамку.

Сукня регулюється по висоті, що класно, бо можна зробити собі довшу або коротшу. А сам секрет для годування схований під заклепками: розстібаєш їх і під низом ще топ. Часто друзі дивувалися, що то спеціальна сукня для годування, бо такого ще не бачили. Мені вона подобається, але трішки довелось її вшити, бо дуже вільно було під пахвами і виступав бюстик.

Футболка подовжена і завдяки цьому класно підійде для вагітних також. Тканина не схожа на інші (високо якісний трикотаж “лакоста”, як зазначає виробник). Вона така наче рельєфна. Я носила дуже довго, все з нею чудово.

А піжамка – це особлива любов. Вона така ніжна на дотик, що не хочеться знімати. Шортики + майка на бретелях зі секретом на запах. Іноді треба поправляти, щоб не зіскакував і не оголював груди, але загалом вона моя улюблена.

Ось їхня сторінка: https://www.instagram.com/milk.and.the.city/

Також мають сайт і теж, на жаль, російськомовний за замовчуванням: https://milk-city.com/

You Can Brand

Буквально місяць тому отримала на рекламу футболку для годування від цього бренду (і також шортики лляні, які підійдуть і для вагітних) і дивуюсь, чому я раніше про них не чула. У футболці, яку пропонує цей виробник, один рукав іншого кольору. Він співпадає з кишенькою нагрудною і це додає особливої родзинки. Власне на таку модельку я клюнула! Мають кілька відтінків, у мене синенька.

Вона теж трішки довша, для вагітних підійде. Знизу широкий манжет. Тканина дуже якісна!

Теж мають сукні, костюми та інше, взагалі спеціалізуються одразу і на вагітних.

Шукати тут: https://www.instagram.com/you_can_brand/

Katon.dress

Неймовірної якості речі, які не доводилось зустрічати раніше, це боді для годування та спортивний костюм (худі та штани) від https://www.instagram.com/katon.dress/

Holy Mamas

І замикає перелік чудових виробників бренд, який виготовляє білизну та майки. Про білизну зараз ще окремо розповім, а от майка з тих ідеальних майок, які дуже зручно носити вдома. Під неї не треба бюстгальтера і це дійсно комфортно. Знаю, що є мами, які кремпуються годувати на людях, тому і кажу, що ця майка найкраще заходить там, де нема очей, оскільки є застібка, як у бюсті, і груди оголюються при прикладанні.

Також маю їхній топ. Чорний топ зі широкою резинкою знизу, зі зручним кроєм і цікаво спинкою позаду.

Є і у Facebook, але даю Instagram: https://www.instagram.com/holy.mamas/

І сайт: https://holymamas.com.ua/

Mira Termo

А ні, точно останні. Термобілизна для активних матусь! Більше, мабуть, такого ніхто не шиє, тож цей бренд теж має бути в цьому переліку. Неймовірно теплий гольф із Power Stretch, ось тут більше:

секрети для годування

Якщо говорити про зручність секретів для годування, то мене не лякають замки. Головне, щоб вони не заїдали! Є секрети, в яких зовсім не проблема розстібнути замок. Але якщо ви тільки початківець у цій справі, то простіше шукати одяг без замків, щоб швидко справлятися однією рукою і не перейматися, що хтось щось може побачити.

А загалом секрети зі замками дуже непомітні.

Секрети, в яких нема замків, можуть злегка розтягуватися від постійного йорзання. І ще час від часу проглядаються шари тканини, які знизу. Це суто естетичний недолік.

білизна для годування

Якщо говорити про білизну для годування, то також дуже раджу моїх улюблених Natale Atelier, які шиють красивезну і мегакомфортну білизну для матусь. Маю три їхніх бюсти, один з яких простенький і без нічого, а два – з мереживом. Відчуваю себе в них богинею і тігріцою, а не мамою, в якої груди на час грудного вигодовування у відпустці. Також вони шиють трусики, які теж дуже зручні, то вже додам принагідно.

Ще в мене є футболка для годування від H&M, але, думаю, робити їм рекламу нема змісту, та і не український виробник це 😀


Це перелік усіх виробників, з якими я мала справу особисто, тож можете не сумніватися, що вироби чудові. Сподіваюсь, вам було корисно. Якщо буде доречно поширити, щоб підтримати якісне українське, то я тільки за!

Related Posts

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.