Як зареєструвати дитину в садок у Львові: покрокова інструкція

Від серпня 2016 року в людей з львівською пропискою є можливість обрати три варіанти, де буде тусуватись їхнє чадо дошкільного віку. Тобто записати дитьо не в один садок і думати-гадати, чи пройде, а зареєструвати одразу в три ДНЗ і там вже дивитись по ситуації, де більші шанси.

Зробити це можна на єдиному сайті (!!!) https://edu.city-adm.lviv.ua/, хоча за запитом в Гуглі видає кілька інших і чомусь не так просто долистати до істинного електронного ресурсу. На першій сторінці його точно нема, якщо шукати за запитом “реєстрація в ДНЗ/садок Львова”. Нєпарядак.

Також часто батьки заходять безпосередньо на сайти садків і здійснюють реєстрацію там, але не знають, що роблять це “в холосту”, бо у Львові відтепер тільки єдиний сайт з е-чергою. Тобто можете навіть не пробувати щось інше хімічити – толку нуль.

Добре, що є холіварна група Батьківство у Facebook, де не раз обговорювали цю “обновку” і за пошуком по групі можна було легко знайти правильний лінк, що я і зробила напередодні нового року. От прям так і було: зварила овочі на шубу і пішла готуватися до реєстрації дитини в садочок – вишуковувати посилання, зберігати в закладки, реєструватися на сайті за логіном і паролем…

1

– Ти де на новий рік? – питали мене люди.

– Буду вдома, бо треба хороший Інтернет, щоб Юстю в садок зареєструвати.

– Що, отак прям вже, їй же тільки 10 місяців? – дивувалися мої співрозмовники.

– Ну а як, інакше провтикаю своє щастя і дитина не потрапить у групу, бо пільговики і всі діла…



Коли реєструвати дитину в садок у львові?

!!!

UPD: у 2018 році відбулися зміни і відтепер дітей слід реєструвати не в новорічну ніч, а з першого робочого дня вересня. Надалі статтю залишаю без змін, але врахуйте цей нюанс.

Тобто.

2 вересня 2019 року розпочнеться реєстрація дітей, народжених в період з 1 січня до 31 серпня 2018 року на 2020 рік у групу раннього віку або на 2021 рік – у молодшу групу.

Дітей, які народилися з 1 вересня 2018 до 31 грудня 2018 року можна буде реєструвати до дитячих садочків в перший робочий день вересня 2020 року у групу раннього віку на 2021 рік або на 2022 рік – у молодшу групу.

Джерело: http://tvoemisto.tv/news/u_lvovi_ditey_reiestruvatymut_u_sadochky_ne_z_sichnya_a_z_veresnya_97682.html

!!!

Насправді, згідно з системою останніх років реєструвати дітей у дошкільний навчальний заклад потрібно на наступний рік після року їхнього народження. Тобто, якщо Юстина народилась у лютому 2016, то записати її в електронну чергу можна, починаючи з 0:00 1 січня 2017 року. От і весь секрет. Так, я могла б не спішити і зареєструвати її ближче до двох років, але хтозна, яке б їй тоді місце випало. А садочок не різінавий безрозмірний і кількість дітлахів, які пройдуть, обмежена.

UPD: у 2018 році реєстрація стартувала 2 січня, слідкуйте за новинами.

кроки для реєстрації

Так от, які кроки треба зробити, щоб успішно зареєструвати дитину в ДНЗ:

1. Зайти на https://edu.city-adm.lviv.ua/ і не вмерти від кількості опечаток.

2. Зареєструватися на сайті яко мать-атєц, ввівши своє прізвище та ім’я, прописку, а також придумати пароль (це можете зробити заздалегідь, не обов’язково чекати 1 січня).

6

3. Дочекатися наступного року від року народження вашого малюка.

4. Відкоркувати шампусік 🙂

5. Під бій курантів4, вказавши ПІБ дитини, дату народження, номер і серію свідоцтва про народження, ким і коли видане, а також три варіанти дошкільних навчальних закладів і рік зарахування (з 1 вересня діти йдуть до виховательок, як в школі).

пріоритетність садка

Зверніть увагу, що садки ви обираєте за їх пріоритетністю, тобто першим ви маєте вказати той ДНЗ, до якого хочете втрафити найбільше! Попередньо можете почитати про кожен садок у районі, на цьому ж сайті є трохи інфи (недавно “ощасливили” іншою новиною щодо пріоритетності на наповненості: https://www.facebook.com/lviv.smart.city/posts/593082854393463).

5

6. Побачити своє місце в черзі (тобто “положення”), кількість груп у садку (тобто “усього місць”), втішитись і піти спати.

7

редагування заявки

Якщо ви раптом щось ввели не так, то можна відредагувати деякі поля. Для цього є символ “олівця” в таблиці зі заявками:

8

Можливість редагування заявки має бути доступною до 10-го травня того року, коли дитина йтиме до садка. Тобто в нашому випадку до 10.05.2018.

Особливо уважні помітять, що тип групи я не обирала, система сама визначила, що у вересні 2018-го моїй малечі буде 2,5 роки, тому вона потрапляє в групу раннього віку.

групи в садку

Які бувають групи в садочку відповідно до вікової категорії?

  • група раннього віку – до 3 років;
  • молодша група – від 3 до 4 років;
  • середня – від 4 до 5 років;
  • старша – від 5 до 6 років.

Коли я знатиму, що Юстина потрапила в той чи інший садок, то мені прийде сповіщення: або sms, або емейл, або і те, і інше, залежить наскільки щедра наша держава. Від того моменту в мене буде 30 робочих днів, щоб принести оригінали необхідних документів до дошкільного навчального закладу.

Загалом, все просто. Головне одразу потрапити на правильний сайт.

моя історія реєстрація дитини в садок

Я хотіла зареєструвати Юстинку одразу після півночі, але годинник на сайті відставав на 2 години. У мамських пабліках у новорічну ніч розростались обговорення про те, що ніхто не може подати заявку, бо після введення даних пише: “вибачте, діти, що народились в поточному році, не реєструються!”. Тобто сайт думав, що ще 2016-ий, а насправді на календарі вже майоріло 1 січня наступного року… Тому довелось клікати і чекати і попивати шампанське, закусуючи шубою. Так, о 2:15 я врешті зареєструвала мацьоньку, вона отримала 11-ту позицію в нашому садку.

Якщо думати, що буде дві групи по 30 осіб, то ми маємо пройти. Але подивимось ближче до того всього, яка ситуація, бо ще 1 січня Юстік була 11-тою, а вже сьогодні 12-та. Так до 2018-го року можна бути 59-ою ггг

UPD: у 2018 році Юстя не потрапила до садка…

Читайте інші мої статті в категорії “Світ бюрократії”, а також підписуйтесь на наш YouTube канал, аби не пропустити щось цікаве: http://youtube.com/c/Мамунця та шукайте у Facebook: facebook.com/mamuncya.

Related Posts

38 thoughts on “Як зареєструвати дитину в садок у Львові: покрокова інструкція

  1. Olha says:

    Я б ще порадила зробити скрін сторінки, яку ви заповнили, де висвітлено номер вашої черги. бо особисто нас за ці роки так безсовісно сунули в черзі і потім ти ж недовдеш, яким був у списку на початку заповнення

  2. Yuliia says:

    У групі раннього віку, наскільки мені відомо, ОФІЦІЙНО, бути більше 15 діток не може. Так що 2 групи по 30 – навряд-))

  3. Ольга says:

    скажіть , будь ласка, якщо я реєструвала дитину ще за старою системою ,то чи можливо зареєструвати дитину ще в два садочки? Бо пробувала на цьому сайті,а мені кажуть,що дитина з такими даними вже зареєстрована,отож я більше не можу стати на чергу ще до двох садків? Чи може я щось не розумію((( порадьте ,бо вже не знаю в кого питати((

    • Мамунця says:

      Думаю, вам варто перш за все звернутися в support сайту – там працівники неодмінно дадуть чітку відповідь. Я ж, як користувач, можу сказати тільки, що у вас повинна бути змога обрати не лише один садок. Очевидно, ви хочете зареєструвати нового “користувача”, натомість вам потрібно відредагувати вже наявну заявку, а не створювати нову. Спробуйте глянути, чи є вже якісь заявки у вас в профілі і там натиснути на олівець.

    • Олена says:

      Доброго дня, можливо пишу запізно, в нас теж така ситуація була – це означає, що ваші дані із старої системи реєстрації автоматично перенесені в нову і вам потрібно зайти в нову систему та поредагувати свою заявку(додати бажані садки). Для цього у верхньому правому куті натисніть “Увійти”, вкажіть ел.пошту, та те, що ви забули пароль. Вам надішлють тимчасовий пароль, увійдіть в систему та й редагуйте свою заявку. І не забудьте потім змінити пароль(і запам”ятати його ))) )

  4. Наталія says:

    Доброго дня!
    Підкажіть, будь ласка, як додати заявку ще на 2 садочки?
    Перша заявка вже створена в ДYЗ № 175 (Сихівський р-н). Але положення наше 16, а беруть лише 25 дітей – тобто шанси дуже малі! Коли додаємо заявку ще на два аадочка – вимагають заповнити перший ДНЗ№ 1. Але він вже створений! Як діяти далі щоб не пропала попередня заявка?

    • Мамунця says:

      Доброго дня! На жаль чи на щастя, я не є розробником даного програмного забезпечення 🙂 у моєму випадку все було просто: три поля, в яких треба вибрати три садки. Я так розумію, шо заявка у вас із попередніх років, якщо тільки одна? Чи ви просто не могли одразу визначитися? Якщо не вдається відредагувати, то напишіть в технічну підтримку з даним питанням. Перевірте ще раз, чи заповнили всі поля правильно в першому ДНЗ. До слова, якщо у вас 16 місце з 25, то чому шанси малі?)) Навпаки, я б сказала. От у нас 19 із 22 і я вірю в краще 🙂

  5. Наталя says:

    Доброго дня!
    Підкажіть, будь ласка, як додати заявку ще на 2 садочки?Спочатку я зарееструвала в старій системі, і вказала тільки один садок, коли захотіла зробити зміни, доступу до старої системи немала і зарееструвала щераз, і зробила помилку,- зарееструвала на сайті садочка, і тепер неможу додати ще 2 садочків, Порадьте що мені робити?

    • Мамунця says:

      Доброго дня! Я, як і ви, звичайна собі мама, яка не має відношення до цього програмного забезпечення. Зі старою системою справ не мала, оскільки донька народилась вже коли існувала нова. Одне, що знаю точно, що на сайті садка вам реєструватися не потрібно, це марна справа. Лише сайт edu.smart.lviv.ua. По ідеї, на цьому сайті у вас має з’явитися опція обрати ще два садки, якщо увійти за логіном та паролем старої системи (а не створювати нову заявку). Та все ж раджу звернутися в техпідтримку цього сайту з таким питанням.

  6. ОЛЕНА says:

    мій хлопчик коли я його реєструвала в садок № 70 був 7, а через 2 роки став 30??? чесна програма правда??? дивом потрапили до садочка . а ЩО ВИРОБЛЯЮТЬ З ДРУГОЮ ДИТИНОЮ І ЯК ВИКРУЧУЮТЬ РУКИ ЦЕ ПРОСТО ЖАХ ЯК ВЛАШТУВАТИ РУГУ ДИТИНУ НЕ УЯВЛЯЮ ПРОСТО КУДИ ЗВЕРТАТИСЯ ?

    • Мамунця says:

      У мене теж було 12 місце спершу, тепер поза 20. Буду вирішувати питання скріншотами і скаргами. Поки не знаю, що вам сказати, бо не доводилось діяти…

  7. галина says:

    Доброго дня я зареєструвала дитину і спочатку показувало місце в черзі а зараз пише що нічого не знайдено і зареєструвати дитину я ще раз неможу пише що така дитина зареєстрована

    • Мамунця says:

      Тобто ви заходите у свій кабінет і нічого не бачите? Жодного з трьох садків? Чи тільки місце в черзі не показує? Я б не панікувала. Ви ж впевнені, що реєструвалися, бо місце в черзі раніше відображало. Можливо, йде оновлення бази або щось схоже. У крайньому випадку можете написати в технічну підтримку сайту з цим питанням 🙂

  8. Марія says:

    Дякую автору посту за інформацію! Ви допомогли зрозуміти кого, куди і як зареєструвати. Всього Вам най-най-найкращого і багацько читачів)))

  9. Наталя says:

    Я народжувала дитину в європі. І ось хотіла зареєструвати дитину на сайті, але номер, серія і ким виданий не підтверджує. Що мені робити?

    • Мамунця says:

      Зверніться в техпідримку сайту реєстрації до садків. У вас українське свідоцтво?

  10. мамочка says:

    Скажіть будь ласка, зараз потрібно вказувати 3 садки, але мені підходить тільки один з цих троьх. Якщо я вкажу тільки 1 чи буде це проблемою? І як мені правильно зробити? Буду дуже вдячна за допомогу.

    • Мамунця says:

      Ви можете вказати один, але тоді ваші шанси зменшуються втричі. Три садки – три можливості. Один – одна. По ідеї, вам достатньо буде лише вибрати першим потрібний садок, а два наступних залишити порожніми. Спробуйте.

  11. Ірина says:

    Добрий вечір! Скажіть, будь ласка, якщо я працюю у Львові, а чоловік в іншому місці і через три роки ми не знаємо де будемо жити, чи можна зареєструвати дитину у два садки в різних містах? Система різні міста не пускає, пише, що з такою серією свідоцтва вже є дитина

    • Мамунця says:

      Імовірно, що ви маєте обрати лише одне місто. У даному пості розглядаю реєстрацію лише у Львові, як це відбувається в інших містах – не в курсі, на жаль.

  12. Єлізавета says:

    Доброго дня! Скажіть, будь ласка, дитина має Стрийську прописку, а ми проживаємо і арендуємо квартиру у Львові чи візьмуть нас у садок?

    • Мамунця says:

      Доброго дня! Напишіть у відповідний орган із цим питанням, у нас Львівська прописка і подавали в садок у Львові. На жаль, не можу знати відповіді 🙁

  13. Ната says:

    Доброго вечора! Можливо у когось була така ситуація як в мене…Реєструвала дитину в січні 2016 на вересень 2017, черга була велика, дитина не пройшла, директор ДНЗ знизував плечима, сказав пробувати на другий рік….Редагувала заявку на 2018 рік, дитині на даний момент вже є повних 4 роки, це є вже середня група, і у всіх трьох вибраних нами ДНЗ таку групу дітей не набирають… Писала на сайт в мерію, радять змінити ДНЗ….Тобто якщо ми живемо в Рясне, то дитину потрібно возити на Грінченка чи на Сихів???Бо ближче не набирають!!???

  14. Ярина says:

    ходили до завідуючої раз на місяць і питали чи ніхто не забрав документи, а взагалі якщо дуже треба запишіться в ратушу на прийом до пані Довганик.

  15. Наталія says:

    Доброго дня. Не можу зареєструвати дитину, серія свідоцтва не проходить, дитина має німецьке свідоцтво про народження. Може в когось була така ситуація, підскажіть будь -ласка.

    • Мамунця says:

      Онлайн-реєстрація розрахована тільки на українські свідоцтва. Якщо ви живете в Україні, то вам потрібно звернутися у відділення соцзахисту. Якщо не живете – допомога не може бути призначена.

  16. Юля says:

    Чи вдасться зареєструватись на сайті,але в мами не Львівська приписка,а дитина зареєстрована у Львові?чи це впливає? Чи реєструвати на тата,в якого Львівська приписка?

  17. Марина says:

    Прочитала і руки просто опускаються. По-перше стільки складностей, все треба тримати у голові і пам’ятати, і слідкувати. Питання – хто придумав це все? Навіщо такі складні умови?

  18. Наталія says:

    Доброго дня,сьогодні хотіла зареєструвати дочку в садочок,народилась 19.09.17 і на вересень2019 але система показує що можна реєструвати лише у вересні,чому???

  19. Андрій says:

    Підкажіть , будь-ласка, якщо зробив помилку в даних дитини(по-батькові), можна якось виправити?

    • Мамунця says:

      самостійно не дозволить виправити, але ви можете сфоткати свідоцтво і написати на техпідтримку сайту листа

  20. Ірина says:

    Чекаємо завтрашнього ранку з нетерпінням) Дякую за інструкцію) Всім читачам успіхів у зарахуванні малят до садочків ( і мені теж) 🙂

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.