Тести на вагітність: який обрати і коли робити?

Чесно, не знаю, як можна не помітити, що ти вагітна, – в мене двічі все було ясно на перших тижнях навіть без тесту. Важко стало робити фізичні вправи, з’явилися легкі потягування живота (це при тому, що місячні в мене абсолютно неболючі), була присутня невелика сонливість і втома.

Але для певності здійснити контрольну перевірку у вигляді тесту на вагітність, звісно, треба було.

– Купи тест, – наостанок телефонної розмови кидає чоловік.

– О, точно, дякую, що нагадав, але то ще рано, мабуть.

І полізла в Інтернет…



тест-смужка

Було ще 6 днів до затримки. Якщо вірити календарику-додатку з критичними днями (хоча місячні в мене плавають туди-сюди). Тим не менше, тест купила. Найдешевший, шось 30 грн. Бо і такі все чудово показують. Думала взяти струменевий, але такого в нашій аптеці не виявилось.

Як працює тест-смужка на вагітність?

Із ним все просто: потрібно зібрати сечу в чисту посудинку, занурити туди тест правильною стороною на 15 секунд і не перестаратися з чеканням (через 3 хвилини на горизонтальній поверхні має бути видно результат).

Спочатку було видно чітко другу смужку, а тоді поступово почала з’являтися перша, вона була ледь-ледь помітною. Але я вже не раз читала фотопости мамусь, які питали, чи це позитивний результат. Тому сумніву не було. Ось так було видно цю смужку, зовсім-зовсім трішки:

Скинула чоловіку фотку у Viber, адже він мав повернутися додому за кілька днів, і отримала відповідь “прикольно :)”. І справді прикольно! Тепер нас буде більше. І життя знову заграє немовлячими барвами, хе-хе))

струменевий тест

Але, все ж, для впевненості вирішила зробити струменевий тест, адже вони добре показують все ще до затримки. Упаковку викинула, тому не скажу назви, але його ціна теж не перевищувала 50 грн. Робила його через 2 дні після попереднього, тобто за 4 дні до затримки. Якщо вірити інструкції, то він би мав показати все гарно якраз за 4-5 днів до початку місячних.

Який принцип дії струменевого тесту?

Не треба ніякої скляночки, сечу потрібно лити безпосередньо на тест, відкривши ковпачок. В інструкції написано скільки секунд це має тривати. Після цього кришку тесту потрібно закрити і почекати деякий час, так само, як зі тестом-смужкою.

У моєму випадку цей тест показав другу смужку гірше (не знаю, чи ви бачите другу смужку, але вона там є):

Виглядає акуратніше таке тестування, погодьтесь))

Касетний тест

Це найдорожчий із випробуваних мною – 59 грн 50 копійок. Робила його в перший день затримки менструації.

як працює тест-касета на вагітність?

Інструкція така: випорожнюєтесь, бере піпетку, набираєте трохи сечі, кап-кап 3 рази і чекаєте 5 хвилин. Піпетка була в комплекті. Пишуть на упаковці, що можна використовувати зі 7 дня від запліднення! Васічькі!

Що мені показав тест-касета:

Тут вже значно чіткіша смужка, але і термін вагітності інший. Тому, не виключаю, що перший і найдешевий показав би такі ж смужки в перший день затримки.

Що цікаво: чутливість такого тесту така сама, як і в попередніх, – 10 мМЕ/мл. Чим менша ця цифра, тим вища чутливість тесту. Може бути і 20, і 25, до прикладу.

Коли можна робити тест на вагітність?

Якщо дивитися суто на мій досвід, то десь за тиждень після зачаття тест вже видав всю правду. Але ми не можемо знати точно, коли відбулось запліднення, коли ж була пані овуляція)) Тому, як на мене, треба набратися терпіння і почекати все ж затримки. А то тільки нерви собі лоскочеш тим “нєдаумєнієм” 🙂

Кажуть мудрі люди, що якщо відштовхуватися від часу доби, то краще робити такий тест зранку. Я робила посеред дня всі три рази 😉

Якщо ж тратити гроші на тести ви не хочете або любите ходити в лабораторії, то можете здати аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини) – це гормон, який виробляється в організмі жінки під час вагітності. За його рівнем можна дізнатися навіть на якому ви терміні 😉 Звісно, якщо нема проблем зі здоров’ям.

 

А тим часом рубрика “Вагітність і пологи” в блозі Мамунця знову ожила) Тепер лишилось набратися терпіння, аби дочекатися 12 тижня і піти на УЗД. Сподіваюся, я нікого не ошелешила цим постом 😀

Було корисно? Дайте знати лайками та коментарями 🙂 А ще підписуйтесь на Мамунцю:

 

Related Posts

21 thoughts on “Тести на вагітність: який обрати і коли робити?

  1. Вікторія says:

    Ну що ж, вітаємо! Це чудові новини. А Юстинка кого хоче? Братика чи сестричку?

  2. Христина says:

    Приєднуюсь до привітань!))
    Цікавий досвід з тестами, тільки не вловлюю один момент: чому тест не міг би показати позитивний результат із 7 дня після запліднення?

    • Мамунця says:

      Недостатній рівень гормону ще був, мабуть. Чим далі – тим більше. І краще показує тест. Чи ви не про це? 🙂
      Дякую за вітання)

      • Христина says:

        Я про це) Просто подумала, що з 7 дня взагалі ніц не покаже) Але слабка смужка значить таки з’являється)
        До слова, ми планували вагітність і я зробила тест в перший день затримки лише тому, що очікувала на позитивний результат) “Підозрілі” відчуття з’явилися пізніше…)

        • Христина says:

          Ой, я мала на увазі, що думала, що на 7 день вже виражено покаже, а з’являється тільки слабка смужка))Заплуталась сама і Вас заплутала)

  3. Роксана says:

    Привіт) 8 мий день затримки тестова смужка чіткіша чим контрольна шо це означає?

  4. Мар'яна says:

    Теж пробувала різні тести ,і аналогічна ситуація з 2смужкою,вже коли була затримка то найпростіший показав чітко 2полоску,і для підтвердження здавала в сінево аналіз

  5. Аня says:

    Доброго ранку)болить в низу живота вже 3,4 день місячні не починаються болить і ниє живіт,йдуть виділення а місячних немає.В мене було 1-й раз після акту в мене через тиждень почалися місячні а потім чекаю цих а їх немає чи може це бути вагітність,але я з хлопцем застерігалися,боюся чи це не вагітність

      • Аня says:

        Доброго ранку)болить в низу живота вже 3,4 день місячні не починаються болить і ниє живіт,йдуть виділення а місячних немає.В мене було 1-й раз після акту в мене через тиждень почалися місячні а потім чекаю цих а їх немає чи може це бути вагітність,але я з хлопцем застерігалися,боюся чи це не вагітність

        Це що є такі симптоми?

  6. Любов says:

    Доброго дня . Затримка один день роблю тест показує одну поломку чи можлива вагітність

    • Мамунця says:

      Добрий день! Описала свій досвід у статті. Щодо вашого випадку, на жаль, не підкажу)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.