На Кіпр у березні або Ручна поклажа Wizz Air на 9 днів із двома дітьми

Якщо в поїздці є 9 діб, то мені треба взяти чистих речей так, щоб вистачило на 4. Тобто шмоток має бути вдвічі менше, ніж днів. Це моє золоте правило, яким я почала користуватися всього лиш рік тому, коли вперше полетіла з ручною поклажею відпочивати на Мадейру (клацайте і читайте). Так, з дитиною і без багажу, ви все правильно зрозуміли. І, як виявилося, без валіз подорожувати в сто разів краще! Бо ти не прив’язаний до чекання і все маєш зі собою. Просто треба було одразу прати те, що забруднилось.


Сьогодні поділюся нашим списком речей на острів Кіпр, куди ми літали з дітьми (5 місяців та 3 роки) 12-19 березня 2019 року. Температура повітря коливалась у районі +15…+19°.

Мій список на Кіпр у березні з двома дітьми:

1. Олесі:

– бодік на довгий рукав (4 шт.)
– бодік на короткий рукав
– кофтинка на довгий рукав
– штанці або лосіни з відкритими ніжками (3 шт.)
– шкарпетки
– в’язані шкарпетки/пінетки
– колготи
– слинявчик
– кепка
– шапочка трикотажна
– манішка
– пелюшка
– вологі серветки 30 шт.
– підгузники (20 шт.)
– слінг
– ведмедик-чоловічок теплий
– баф
– гризунець
– брязкальце

Що з цього було зайве?

В’язані шкарпетки, слинявчик я не використовувала взагалі. Якось не було дуже зимно під слінговставкою і не слинилась моя дитина, на диво.

Решту речей були в нагоді:

Я брала речі з розрахунком на те, що Олеся буде носитися в слінгу. Тобто чоловічки зі закритими ніжками не пакувала в рюкзак, а лиш еластичні лосінки та штанці. Для дітей такого віку кофти та сукні не актуальні, бо вони підскакують. Тому бодіки форева!



Кепка рятувала від сонечка, хоча ми не одразу її одягнули і Олеся таки пригоріла трішки 🙂 І обліз носик маленький, ага. Але вона таки найтемніша з нас усіх прилетіла))

Підгузників треба було брати менше, щоб не таргати зі собою. На місці придбали пачку Lupilu 54 штуки (меншої не було) за 8 євро, потім більшу половину її повезли додому. А так би менше взяли і більше використали. Магазини з підгузниками є всюди, не на безлюдний острів летіли))

Баф служив як захист від вітру, дощику та сонця, а також одягався на шию.

Гризунець та брязкальце рятували в дорозі, коли треба було чимось забавляти доцю, яка сиділа в автокріслі (ми наїздили понад 700 км островом, орендували машину, я ще напишу про це пост на сайті, а поки ловіть допис фейсбучний нижче).

Тобто як тільки якась річ вимазувалась, то я її прала, і якраз до наступного дня висихало. А ще в нас всюди були пральні машинки в апартаментах. Як і сушки та балкони, де все висихало гарно на сонці чи просто свіжому повітрі.

2. Юстині

– футболки (4 шт.)
– кофти на довгий рукав (2 шт.)
– штани (4 шт.)
– трусики (5 пар)
– фліска тепла на замочок
– шапка тепліша
– баф
– куртка легенька від вітру та дощу
– куртка зимова
– трекінгові кроси з мембраною
– балетки
– крокси
– купальник
– шкарпетки (2 пари)
– колготи
– сукня
– спідниця
– нарукавники
– бізікубик
– блокнот із твердою обкладинкою
– олівці (3 шт.)

Що з цього було зайве?

Купальник, нарукавники і сукня. Біля моря був дуже холодний вітер, місцями штормило. Юстя мала температуру та нежить, тому ми їй не пропонували купатися.

У блокноті вона малювала може один раз… Все ж їй цікавіше було гратися тим, що траплялося під руками. Я знаю, що є батьки, які везуть зі собою купу іграшок у дорогу, але ми зрозуміли, що то даремне таргання речей. Бізікуб брали хіба))

РЕШТУ РЕЧЕЙ БУЛИ В НАГОДІ:

Футболки та кофти вона фактично не вимазувала, тож можна було і менше брати (вік вже такий акуратний, що не розливає на себе ніц і їсть гарно). Найбільше зашмургувалися штани. Все решта використовували постійно і було дуже доречним.

3. Мені

– футболки для годування (3 шт.)
– майка
– кофта на довгий рукав трикотажна
– сукня для годування (привіт, Skif Textile!)
– тепла кофта на замок (технологічна)
– джинси
– лосіни (2 шт.)
– шорти
– кросівки
– в’єтнамки
– купальник
– шкарпетки (4 пари)
– бюстгальтер для годування
– трусики (4 шт.)
– куртка зі слінговставкою від вітру та дощу
– манішка
– бананка
– окуляри

Мої футболки та кофти вимазувалися з блискавичною швидкістю молоком чи відрижками. Тому прала найбільше своє. Але одяг для годування – це таки вєщ!

Гарно звернула увагу одна з підписниць на те, що я часто в подорожах у лосінах. Вони займають мало місця та є зручними – ось основна причина. Так, в лосінах нема кишень, але все важливе та потрібне я ношу в сумці-бананці. Також ми з чоловіком стараємось одягати все об’ємне на себе, щоб зекономити місце в рюкзаку. У цьому плані легше мандрувати в теплу пору року, а не зі зими в літо.

4. Решта

– кусачки для нігтів
– шампунь
– мило
– крем універсальний
– серветки для зняття макіяжу
– пилочка
– туш, тоналка, олівець
– гігієнічна помада
– зубна паста, щітка
– щітка для волосся
– бритва
– аптечка
– аспіратор
– молочко для тіла з пантенолом
– антиперспірант
– біометричні паспорти
– страхівки
– авіаквитки
– гроші, картка
– зарядне
– павербенк
– сережки
– плед
– рушник мікрофібра

Як же складно кусачками обтинати нігті немовляті, словами не передати. Краще вже взяти ножички з ризиком, що їх не пропустять, ніж так мучитися. А стригти точно треба, бо дитьо царапає, коли прикладається до грудей.

Нас дуже виручив аспіратор, коли у дівчат були шмарклі-шмарклі і це не давало заснути.

Плед стелили на пляжах під час перекусів (ми активно відпочивали і фактично не валялися, та і погода не та трохи). Він дуже легенький і малогабаритний (дякую коханій роботі за подарунок).

Зачотна річ – рушник із мікрофібри (в мене фірма Naturehike). Він сохне просто миттєво, гарно вбирає вологу і займає місця, як кулак. Це однозначно маст-хев для тих, хто подорожує без багажу. Хоча у всіх наших квартирах були рушники, та біля моря ми мали чим витертися. У мене ось такий:

Молочко для тіла Bubchen з пантенолом виручило, коли ми всі несподівано обгоріли на сонці. Не завадило б мати маленьку баночку крему для засмаги, перелити собі чи що? Всюди в апартах були гелі для душу та шампуні. З моєю зачіскою мені б вистачило і тих 100 мл, що я взяла зі собою. Фени теж були всюди.

Квитки ми друкували лише для вильоту з України, назад поверталися з квитками на смартфонах.

5. Їжа в дорогу:

– горіхи
– журавлина
– банани
– вода 0.33 л + 0.7 л
– шоколадка
– печиво

розмір та вага рюкзаків

Це все + чоловікові речі за аналогічним принципом влізло в 3 рюкзаки (формально рюкзак мій, Петрика та Юсті, адже в неї окреме сидіння). Хочете вірте, хочете ні, але в нас ще лишилось вільне місце. Піврюкзака! Ось так все виглядало (як бачите, Osprey ще має купу простору):

Петрусь скручував одяг у рулони. Пакували ми все за принципом: два рюкзаки заладовуємо речима, які нам не потрібні в дорозі, щоб навіть їх не відкривати, а третій (з багатьма кишенями) містить усі важливі дрібниці (брязкальця), документи, їжу, підгузники, серветки та змінний одяг для мальоти.

Дозволені габарити 20*30*40 см, вага до 10 кг. Це нові правила Wizz Air із листопада 2018 року:

Картинка з https://www.epravda.com.ua/news/2018/10/10/641473/

Ці рюкзаки ми брали зі собою в салон і розміщували перед своїми ногами, під сидінням. Куртки клали на верхні полиці.

За 4 польоти в рамку для перевірки ніхто наші рюкзаки не запихав.

Валіза з ковбаскою в ручну поклажу

З нами в мандрівку їхало ще двоє дорослих, вони взяли зі собою нашу безкоштовну валізу Wizz Priority 55*40*23 см завдяки немовляті Олесі (на картинці позначено, як Trolley bag), куди поклали 5 палок ковбаси, хлібці та кільо гречки. Все без проблем провезли, хоч ковбаску не можна ввозити в Європу. Назад у цій валізі ми мали місцеве вино і здали її без проблем у багаж на стійці реєстрації. Безкоштовно. Повезло. Самі спитали в працівника аеропорту, чи можна, і він підтакнув. До слова, валізка мала 11 кг, а не 10. Ось тут я детальніше писала про цю ситуацію: https://www.facebook.com/groups/lvivtravelclub/permalink/2430644823634897/

то що брати?

Я часто чую, що для мам є проблемою спакувати речі для мандрівки з дітьми, коли є тільки ручна поклажа, але на власному прикладі бачу, що це більш, ніж реально. Крім того, мені видається, що деякі шмотки просто зайві і цілком можна обмежитися базовим набором найкращих ваших речей. Має бути зручно, тепло і гарно! Беріть те, що найбільше любите. І те, в чому комфортно пересуватися. Ні одиниці непотребу! А решту штук можна докупити при форс-мажорах.

Related Posts

2 thoughts on “На Кіпр у березні або Ручна поклажа Wizz Air на 9 днів із двома дітьми

  1. Anna says:

    А як вас пропустили з 0,7 л води?))
    І 0,33?
    Що взагалі для дітей додатково дозволяють в аеропорт/літак проносити?
    Дякую 🌻

    • Мамунця says:

      Нормально, для дитини до 2 років все можна, переважно. Ми і більші літражі проносили. Інфанти – це привілеї. Хоча часто залежить від персоналу. Можна будь-що: і пюре, і в термосі їжу. Головне якось окремо це все скласти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.