Бізіборд своїми руками: як зробити?

Останнім часом дошки зі всілякими причандалями набирають величезної популярності серед діток 1+. Раніше ми тестили таку дошку від “Дерев’яна шафа” у Львівській майстерні шоколаду, що на вул. Січових стрільців у Львові. І якщо в рік доці було так-сяк цікаво, то у два вона вже вся в захопленні!

Чоловікові поступило замовлення – змайструвати “бізік” до 1200 грн.

Де купити складові на бізіборд?

Ми сіли в маршрутку і поїхали в “Епіцентр”. Чим класно: там все в одному місці. Чим зле: там дорожче, краще їхати на “Торпедо” (залежно від погоди і наявності часу). Ми провели в гіпермаркеті десь дві години, Юстя трохи сиділа на другому поверсі возика (візочки-машинки – то не так цікаво), трохи бігала між рядами.

Список запчастин для розвивальної дошки

Добре мати чіткий список того, що потрібно купити. А ще краще – знати, що в якому відділі шукати. Частенько працівники самі не в курсі, де може бути дзвіночок від велосипеда. Ми брали розетки, вмикачі, дзвінки до квартири, дзвоники білім-білім, колесики, карабін, колодку, замки… Не все було в “Епіцентрі” – треба було ще бігати магазинами в місті. Тому напишіть собі список 🙂

Спершу ми придбали дошку – сосновий масив 100 * 60 см за 270 грн, з розрахунку, що з неї зробимо ще маленький бізік для Юсті. Дошок потрібного розміру там не було, а з великих шматків вони не ріжуть. Та ж “Дерев’яна шафа”, до прикладу, робить борд розміром 60 * 70 см. Можна, звісно, взяти фанеру, але то буде не то пальто.



Решта – аксесуари. Тут вже залежить від вашого гаманця. Сумарно на всі матеріали нам пішло 800-900 грн, хоча здавалося б: що ми такого купили?

Всі деталюхи мають бути без гострих кутів та заусениць.

З чого почати виготовлення бізіборда?

Вдома все куплене ми розклали на дошку, щоб прикинути, що па чьом, сфоткали (щоб потім прикріпляти складові, куди треба).

І чоловік почалапав у майстерню (він робить ножі своїми руками, взагалі-то: лінк тутво). Якщо на вулиці дощ чи сніг, то обов’язково упакуйте основу, адже на мокре фарба не ляже, якщо плануєте фарбувати. Плюс площину слід обов’язково перешліфувати.

Кути заокруглити тим інструментом, що є в наявності. Можна і вручну. У нас: електролобзик, стрічкова шліфмашина, баба з Болгарії. Так само – дверцятка:

Пофарбувати основу, почекати, щоб висохла. Фарбувати довелось двічі, оскільки за перший раз усю фарбу ввібрала деревина.

прикріпляємо деталі на бізіборд

Найкраще перед тим, як прикручувати саморізом, просверлити на місці з’єднання отвір, на два міліметра менший, ніж діаметр шурупа. Всьо. Далі – почіпляти деталі на місця. Гарно продумайте, щоб елементи не погубилися (на ланцюжки зацейвошити), щоб нічого не відвалилося. Нам залишилось ще приклеїти цифри і замочок-блискавку.

Доця тестить на міцність

Юсті однозначно сподобалось! Треба терміново майструвати ще один, бо цей іде до власника)) Відео того, як Юстина бавиться:

Related Posts

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.