Спорт у декреті або Мандзюк, Луценко чи Обуховський?

За цих 1.5 роки, відколи народилася молодша наша доня, я брала участь у п’ятьох онлайн-марафонах схуднення:

  1. @dreamfit_you (проект блогера Лєни Мандзюк)
  2. Міцні горішки (проект тренера “Зважених та щасливих” Ігоря Обуховського)
  3. І три марафони від @anitasporty (проекти Аніти Луценко, теж тренер з цієї програми СТБ).

Мені дуже подобається займатися з кимось і змагатися, тож вважаю, що такі марафони – то дуже захоплива річ. А ще вони вчать мене чогось нового і, як показує практика, вкорінюють нові корисні звички. Тобто не просто схудла під час марафону і потім віджерлась, а щоразу затримуєшся на досягненому і продовжуєш у тому ж дусі далі, з мішком нових знань за плечима. І навіть якщо поправляєшся, то знаєш, як діяти, щоб скинути. Ну, і ці надбавки мізерні.

Спробую порівняти свої враження та результати від цих марафонів у дописі.

Dreamfit_you (Лєна Мандзюк)

https://www.instagram.com/dreamfit_you/

Лєна Мандзюк, джерело: https://www.instagram.com/dreamfit_you/

На DreamfitYou я пішла через 2 місяці після других пологів. Вирішила, що цього разу хочу привести себе у форму завдяки новим знанням та колективним тренуванням. Мене це мотивує, скажу так. Я люблю виконувати поставлені цілі, люблю змагатися, люблю очікувати завдання.

Де відбувається марафон?

Все відбувалося в закритій групі в Інстаграмі. Оплачуєш вхід на картку Приватбанку (250 грн), скидаєш скрін і тебе додають у фоловери. У цій групі було 1200 учасників (то був грудень 2018 року).

яку інформацію подають?

Напередодні марафону почали оприлюднювати загальну інформацію і корисні рекомендації: що будемо робити, як їсти, як рахувати калорії, який сир краще купувати тощо. Насправді було дуже багато дописів, які мені відкрили очі. Всі вони були написані доступною мовою, не довгі та не марудні.

Із часу того марафону я звертаю увагу на частку жиру в сухій речовині, коли купую сир, до прикладу. Саме тоді я вперше в житті почала записувати, що їм, і підраховувати КБЖВ (калорії та співвідношення білків, жирів, вуглеводів) – завдяки додатку на смартфоні YAZIO можна хоча б приблизно зрозуміти, якими мають бути твої порції. Тобто марафон не просто дупами потрусити, але і толкова, доступна, структурована інформація по темі, яку легко сприймати.

Меню

Їх було кілька видів. Можна було собі обрати, що близьке: пісне, для мам на ГВ, без глютену тощо. Я міксувала страви з усіх, просто дивилась, які продукти маю. І обов’язково все рахувала в додатку, щоб була правильна цифра з’їдженого наприкінці дня. Так, було дуже непросто вводити все, що з’їв, але воно з часом увійшло у звичку. Тим більше, що прийомів їжі було не так багато. Але голодною себе я не відчувала.

Тренування

Окремими постами публікувалися відео тренувань. Це були короткі циклічні ролики без слів у вигляді колажу. Під відео в текстовому варіанті було написано, скільки разів яку вправу слід виконати.

Недолік: Відверто кажучи, це було дуже незручно, тому що в Інстаграмі не перевернеш картинку, не збільшиш, не поставиш на паузу. А скролити щоразу донизу, коли забув, скільки повторів треба зробити, то взагалі каторга (в мене з цим туго). Не знаю, як у них зараз, може використовують IGTV, може закритий список на YouTube-каналі, що було б круто, але тоді ця штука напрягала.

Самі вправи були двох типів: для профі і для початківців. Я обрала другий варіант, як не як, жінка після пологів, а не геройка. І мені було досить непросто. Тренування займали мені близько 25 хвилин. Я завжди намагалась, щоб Олеся спала. Але бувало, що доводилось її годувати посеред треньки.

Чи пішла би знову?

Так, щоб подивитися, що змінилось. Той марафон я тоді виграла і мені надіслали призових 1000 грн на картку.

Але одразу наприкінці того марафону я вже добряче втомилась і чекала, коли ж він завершиться 🙂

Мій результат

За 21 день тренувань та правильного харчування я позбавилась зайвих 1.5 кг та сантиметрів на тілі. Додам, що моя вага тоді складала 56 кг зі зростом 159 см.

View this post on Instagram

 

Я виграла в інтенсиві від @dreamfit_you! Так-так, це правда 🙂 Досі не до кінця зрозуміла, яке це круте досягнення, але серед 1200 людей, що брали участь (насправді менше, бо ж не всі надсилали фотозвіт), організатори обрали двох переможниць і однією з них є ось ця пані, що на фото)) Тобто я – щойномама, яка розпочала займатися через 2 місяці та тиждень після других пологів, бо дуже вже м’язи чухалися 😂 . Тренувалась я з двома дітьми, пропустила 4 тренування з різних причин. Двічі була підмога вдома, а решта часу заняття відбувалися з Юстею та Олесею. Я старалась підбирати час так, щоб молодша спала, а старша займалась зі мною. Але бували і випадки, що Олеся була моєю гантелькою чи усміхайкою на каріматі. . За 21 день тренувань та правильного харчування не лише позбавилась зайвих 1.5 кг та сантиметрів на тілі (що для ваги 55-56 кг і зросту 159 см немало), але і дізналася дуже багато цікавих штуковин. Наприклад, про норму калорій і якою вона має бути для людей, що худнуть (для годуючих мам теж є особливість). Про програмку, яка ці калорії рахує і дозволяє контролювати денну потребу. Про жирність продуктів, про споживання їжі в різний час доби, про одяг для тренування, про перерви в заняттях, про корисні харчі тощо. Їсти смачно можна і без бяк! А рецепти можуть бути смачнющими і зі звичайних приземлених інгредієнтів 😉 . У нас була закрита група, де щодня публікувалися корисні поради та відеоролики занять для початківців та профі. Я займалась як простий смертний і то не завжди було легко. Але мені дуже подобалося різноманіття вправ! На всілякі групи м’язів. Деякі виглядали лєгкотньою, а насправді… Ооох! . А ще в інтенсиві публікували приблизне меню. Пісне, швидкого приготування, для мам на ГВ, без глютену тощо. Можна було обирати те, що вам до смаку, і харчуватися. . За 250 грн (вартість інтенсиву в останні дні перед стартом) це дуже багато! Одне слово, раджу 😉 Я задоволена участю 😊 І перемогою теж, звісно!) Класний початок року) Фізкульт-привіт! 🙂 . #маманагв #мамунця_схуднення #weightloss #схуднення #післяпологів #afterbabybirth #mybody #mombody #dreamfit_you

A post shared by Мамунця (@mamuncya) on

Міцні горішки (Ігор ОбуХовський)

https://zhirkiller.com/

Ігор Обуховський, джерело: http://ivona.bigmir.net/health/440720-Igor-Obuhovskij-o-produktah-tabu-alkogole-i-domashnih-trenirovkah

Про цю програму я була наслухана давно. І якось одного вечора вирішила записатися – там вводиш на сайті свій емейл і чекаєш, коли почнеться набір. Це трошки стрьомна штука, бо я не знала, коли ж почнеться марафон? І чекала того листа, як спасіння. Так чекала, що провтикала)) Емейл потрапив у спам, а я навіть не підозрювала.

Добре, що в одній із груп у Фейсбуці зачиталась коментарями і хтось з учасниць написав, що якраз почався марафон три дні тому. Я зв’язалась з оргами через соцмережі і спитала, чи не пізно ще приєднатися? Яка ж була рада, коли сказали, що можна!

Після оплати (шось 400 грн) мені надіслали Новою поштою інвентар – резинку для тренувань (еспандер). Крутєйша штука! Досі користуюся. І тоді почалось…

Я надолужувала пропущені дні: робила два тренування одночасно, бо хотіла не відставати від усіх. У мене була серйозна ціль: я начиталась на сайті і навіть від реальних людей, що переможцям у попередніх програмах дарували чималі суми грошей. Десять тисяч гривень, на хвильку! Нічо такий приз?) А я люблю ставити собі високі цілі, якщо знаю, що маю шанси досягнути їх. Чому не спробувати?

Де відбувається марафон?

Все відбувалось в особистому кабінеті на сайті. І після марафону Лєни Мандзюк це було колосальне полегшення!

Недолік: Але! І тренування, і тексти були російською. Юстина питалась, чому дядько говорить не українською і я все думала, коли вона почне “щітать на рускам” після таких відео, які бачила щодня. Але ні, на щастя!



Недоліки: Щодо інформації, яку подавав Обуховський у своїх публікаціях, то вона трішки хромала. Мені було мало конкретики. Часто згадувалось, що “робимо так, як завжди”, тобто програма була не зовсім розрахована на початківців, а більше на тих, хто вже тренувався раніше. Також було багато тем дотичних, тобто якщо порівнювати з попереднім марафоном, то багато води, не так багато конкретики та азів. І самі статті були довгенькі, хоч і написані з гумором. Це невеличкий недолік для мене, бо важко сприймалось таке “простирадло”.

Тренування

Тренування у вигляді відео – на YouTube (доступ лише за лінком), можна включити на компі, на повний екран. Самі ролики 30-40 хвилин, де все від А до Я: і розминка, і заминка, і з тобою все роблять ті, хто на екрані, і коментують те, що роблять. Я була просто мокра! Мені так подобалося тренуватися паралельно з Босом та двома його помічницями (крім Обуховського, якого називали Босом, на відео було дві людини, які демонстрували легку та важчу форму вправ).

Тренування з резинками дуже сподобалися. Вони реально підкачали горішки. Зовсім інше відчуття, ніж без резинки б тренувалась. Тримають ніжки в тонусі!

Реально його тренування покривали всі недоліки. Заради тих тренувань я б всьо віддала. Через два тижні після закінчення ми ще мали доступ до них і могли собі продовжувати самі займатися.

Була також бібліотека вправ. Загалом сайт більш-менш продуманий і не складний у користуванні.

А ще були челенджі та прямі ефіри щотижня (в цих ефірах говорили про все на світі). На жаль, у них не можна було брати участь тим, хто взяв пакет без агента (то я, бо я не хотіла ще кожного вечора тратити час на переписки з агентом, знала, що і так себе буду контролювати сама). Це мене обурило. Але я все одно робила ці додаткові завдання, просто для себе, а не для призу. Тобто якщо хочете позмагатися за призи, то беріть пакет з агентом, він трішки дорожчий.

Також Обуховський окрім досить довгих тренувань давав завдання бігати. Цього я не встигала робити, бо не було з ким лишити дітей.

Тобто: навантаження дофіга. Для когось це може бути мінусом.

меню

Щодо їжі, то Обуховський давав збірник з рецептами в електронному форматі і можна було за ним готувати їсти. Я рідко це робила. Просто важила свою їжу і вводила все, що з’їла, в додаток. Один раз пробувала готувати “овсяноблин”. Ще може кілька страв звідти взяла, але загалом їла своє і рахувала.

Тобто я не жерла все підряд, я їла тільки добру їжу! Просто рецепти брала свої. Майже повністю відмовилась від алкоголю та солодкого, але все було в рамках денної норми калорій.

мої результати

З параметрами все серйозно: потрібно було фотографуватися чітко так, як вказано (там ціла відеоінструкція). І відео свого тіла потрібно було зняти, щоб без фотошопів. Це було непросто, але воно вартує, адже сама вражаєшся потім, як змінилась.

За 25 днів проекту з живота пішло 7 см, талія – 4 см, на ногах по 3 см, сідниці 2 см, руки по 1 см. Щодо ваги, то я позбулась 2.6 кг. Це все при початковій вазі 54.8 кг.

Грошового призу я не отримала, бо в “Міцних горішках” не дарували нічого переможцям (це в “Жиркіллері” є подарунки, бо він вважається грошовою грою). Чоловік з мене ржав і коліжанки. Ну, з ким не буває! То ж не була моя основна мета заробити на марафоні, лише чарівний копняк пахати на всі 200%. Але! Я отримала більше, ніж гроші. Такою себе ще ніколи не бачила, направду. І сам Бос мене похвалив та розмістив мої результати в себе на сторінці. Досі красуюся там: https://www.instagram.com/p/B0Sr1W-iky7/

Ось тут ще лишаю пост з Інстаграму про цей марафон:

 

View this post on Instagram

 

Тадам! Це мій результат за 25 днів проекту “Міцні горішки” від @igorobukhovskyy. Взагалі програма триває 4 тижні, але я приєдналась аж на 4 день марафону – відповідно наздоганяла всіх учасників самостійно. . Зі самого початку налаштувала себе серйозно і не пропустила жоднісінького тренування. А відбувалися вони щодня з понеділка по п’ятницю (35-40 хв. кардіо або заняття з еспандером – це така резинка крута). У суботу Бос (так зветься тренер Обуховський у програмі) допомагав нам розтягуватися, а в неділю мали повне право відпочити. . Всі заняття були у вигляді роликів на YouTube і доступ до них можна отримати з особистого кабінету на сайті. Це мені особливо сподобалося, адже включаєш ролик і займаєшся паралельно з тренером та двома його помічницями. А ще доступ до вправ відкритий упродовж 2 тижнів після закінчення проекту, тому я і далі можу займатися. . Навантаження просто ідеальне! У перші дні я була мокра: реально, навіть руки спітніли (це при тому, що я так-сяк, але займаюся регулярно). Трішки на прес, трішки на “горішки”. Завжди повноцінні розминка та заминка. . Також все серйозно з фото та відео “до і після”. Я не обмовилась: потрібно зняти навіть відео свого тіла. Умови прописані дуже чітко: білизна та сама, однотонний фон, кути всюди прямі, ніде нічого не виступає, живіт втягувати не вийде 😁 . Щодо їжі, то раціон прописаний в окремому файлі PDF і приємний оку. Частину рецептів брала звідти, але в більшості харчувалась чимось схожим, рахуючи калорії в спеціальному додатку. . Єдине, що не дуже сподобалося, це те, що я не могла взяти участь у челенджі, адже взяла пакет без помічника-агента. Але я вперта та наполеглива, тому зробила той конкурс просто для себе)) . Так от, із живота пішло 7 см, талія – 4 см, на ногах по 3 см, сідниці 2 см, руки по 1 см. Щодо ваги, то я позбулась 2.6 кг. Це все при зрості 159 см і початковій вазі 54.8 кг. Дуже задоволена, дуже! . Працюватиму над сідницями та ногами, але відчуття, коли вже не треба втягувати живіт і можна носити облягаючий одяг, – прекрасні! . Дякую @formi_v_norme! І рекомендую підписатися на їхній наступний проект, що стартує вже за тиждень. . У коментарях жду питання та компліменти 😁 . #мамунця_схуднення

A post shared by Мамунця (@mamuncya) on

Чи пішла би знову?

Так, так, так! Пішла би не раз і раджу всім, хто має силу волі та здатний до самоконтролю. Це найкраще, що зі мною ставалось, але треба пахати! Є дія – є афігєзний результат. Тільки от у нього раз челендж на дупу, раз танці, раз “Форми в нормі” – все воно відрізняється. Я була на “Міцних горішках” і моя п’ята точка справді підкачалась із драглія до горіха! Дуже круто, одним словом.

14 днів без солодкого (Аніта Луценко)

https://www.instagram.com/anitasporty/

Аніта Луценко, джерело: https://hochu.ua/cat-health/diet-and-nutrition/article-100332-no-sugar-baby-anita-lutsenko-zapustila-besplatnyiy-chellendzh/

Цей марафон я проходила тричі з Анітою. І також купувала чоловікові курс для мужчін (паралельно з ним займалась), то воно трохи схоже. Два рази безкоштовно, інших два рази – по 250 грн.

Розповім про той платний варіант, адже там було найбільше фішок.

З усіх марафонів, в яких мені доводилось брати участь, цей був найлегший. Цьому є дві причини: доступне меню і короткі тренування.

Де все відбувалось?

Закритий профіль в Інстаграмі. Теж, як і в Мандюзк, зручні та корисні пости по темі. Теж тренування у вигляді коротких роликів.

Тренування

Але! Самі тренування були зі звуком, не лише музикою. Аніта Луценко під час виконання вправи швидко і ясно пояснювала, під яким кутом має бути піднята нога, що варто тримати рівно та куди притискатися. Це жирний плюс, як на мене, особливо для людей, які ніколи не займалися. Плюс звуковий супровід допомагав орієнтуватися.

Кількість вправ теж були прописані текстом, тобто треба було запам’ятовувати або ж підглядати.

Недолік: все російською. Але вони працюють над перекладом своїх програм та книги.

Щодо складності, то я б не сказала, що було капець важко. Так, давалися взнаки мої попередні треньки, але загалом дуже легкі вправи. Потрібно було зробити 3 штуки по 3 рази. І все. Із розминкою та заминкою виходило 15 хвилин. Чим не ідеально для тих, у кого вдома дітлахи лізуть на голову? Або для зайнятих леді?

Ось тут мої результати ще одного челенджу її авторства: https://www.instagram.com/p/B-aCmPAA4Ab/

Також Луценко проводила прямі ефіри (йога в неділю зранку – то було щось із чимось!).

меню

Меню Аніти мені найбільше подобалось. Там не було нічого хитромудрого, писали загальні страви і кількість порції в грамах. Можна було міксувати дні між собою, що я і робила. Не треба було рахувати калорії, просто не навалювати в тарілку забагато.

І, звісно, ніякого солодкого: ні цукру, ні цукерок, ні пляцків, ні сухофруктів. Навіть обмежена кількість свіжих фруктів, адже вони теж містять цукор.

Виявляється, якщо повноцінно харчуватися, то на солодке не тягне. А ще результат дивує, бо ніби сильно не непрягаєшся, а вага та об’єми йдуть!

Мої результати

За 14 днів проекту я скинула 3.1 кг і важила 51 кг. Дуже круто пішли сантиметри:

“Живіт, талія і стегна позбулися 3 см! Під грудьми -1 см”.

View this post on Instagram

Дуже несподівано було дізнатися сьогодні в примірочній, що я тепер ношу XS. Всі “ески” були на мене великі 😳 . Класно це усвідомлювати і класно спостерігати, як починає проявлятися рельєф замість жирка на тілі. У мене є прес! 💪 І ямки на стегнах (ця зона взагалі завжди була дуже проблемна). . Два тижні не їла солодкого, обмежила споживання фруктів (бо в них теж є цукор) та виключила з раціону молоко разом із @anitasporty в марафоні #14днейбезсладкогоplus. Чесно скажу: я не чекала якогось колосального результату, бо це ж лише два тижні тотального самоконтролю, а я і так регулярно займаюсь і плюс-мінус нормально їм. Але фото “до та після” і заміри здивували! . Живіт, талія і стегна позбулися 3 см! Під грудьми -1 см. Вага знизилась на 3.1 кг і тепер я урочисто важу 51 кг! Не натішитися! . Челендж відбувався в закритій групі в Інстаграмі. Все дуже мудро і грамотно зроблено: – щоденне меню окремими картинками (де загально було написано “макарони”, “гречка”, “фрукти”, “сир”, “м’ясо” – стільки грамів і це дійсно полегшувало сприйняття, бо не тре було рахувати калорії, тільки важити їжу); – вправи у вигляді коротких роликів, які потрібно повторити певну кількість разів (сумарно тренування займало 15-20 хв., мені часто було мало і я робила собі ще своє); – конкретна інфа щодо шкідливості цукру і взагалі теорія щодо харчування – її було не скучно читати, тексту небагато; – онлайн-тренування з Анітою (задля цього довелось прокинутися о 8:00 в неділю) та ін. . Одне слово, я не думала “коли ж воно закінчиться і я нарешті скуштую печенько?”, а просто собі жила своїм життям. Навіть туснячила і марафон зовсім не напрягав. На день народження Олесі торт таки схрумала, але відпрацювала наступного дня (було спеціальне покарання, якщо “зриваєшся”). . Вартість участі в такому марафоні склала 250 грн. Це ціна однієї піци в Челентано, якщо подумати 😉 А отримала я за ці гроші щасливу мармизку в дзеркалі. . Ще буде розіграш призів для найбільш наполегливих учасниць: можна отримати безкоштовно хвалені всіма програми Slim, Strong1, Strong 2, книгу чи футболку. Може щось виграю!) . А ви беріть на замітку, бо дійсно ефективно і без надзусиль 😉 . #мамунця_схуднення

 

Чи пішла би знову?

Я певно вас вже тут заплутала, бо на всі челенджі пішла би знову, але з Анітою я була чотири рази не даремно. У неї дійсно той варіант, коли мінімум напрягу і максимум користі. Єдине, дуже багато людей переживають, як то жити без солодкого, кави тощо. Це цікаво, спробуйте! Вправи та меню є у відкритому доступі на її Інста-сторінці: https://www.instagram.com/anitasporty/ (цього разу був тег #14дней_карантин або #14днейбезсладкого2020)

Висновки

Порівняльна характеристика марафонів є в цій таблиці:

марафони мандзюк, луценко, обуховський

Але хочу звернути вашу увагу, що не завжди має значення скинута вага. Переважно крутіше дивитися, як йдуть зайві сантиметри. Тож обов’язково себе міряйте всюди. Фоткайте, знімайте відео з однієї точки в тому самому одязі, при гарному освітленні. Це треба не для похвалюшок, а для моменту, коли вам буде здаватися, що нічого не відбувається! Насправді ж ми можемо самі не помічати зміни, поки не глянемо на “до і після”.

Якщо обирати між цими трьома марафонами, то я всім-всім-всім раджу піти на Ігоря Обуховського. Він у мене на першому місці. Між Мандзюк та Луценко важко обрати, але вони теж вартують того, щоб відбутися у вашому житті. Я не можу назвати жоден із цих марафонів поганим. Рілі. Але! Якщо ви хочете мало робити і багато отримати, то тоді вам до Луценко. І на третє місце тоді поставлю Мандзюк, бо там більше треба робити, ніж в Аніти.

І наостанок…

“Тю, зараз кожна друга займається вдома, знайшла чим здивувати!”. Знаєте, я вважаю, що це чудово.  Чудово, що ми бігаємо, що ми їмо здорову їжу, що ми п’ємо вдосталь води. Хтось каже “ооо, тренд”, але невже не кльово, коли в тренді дбати про своє тіло?

Петро сміється, що кручу дупою біля дзеркала, але мені справді цікаво спостерігати за змінами. Змінами, які з’являються, коли я тренуюсь і нормально їм.

Мені подобається брати участь у таких штуках. Як бачите, я не поправляюсь опісля до невпізнаваності, я здобуваю постійно нові знання і тримаю себе у формі.

Зараз моя вага складає 54 кг. Вже кілька останніх років це моя нормальна вага.

А колись було і таке:


Було корисно? Ставте лайк. Є питання? Пишіть коментарі. Дякую за ваш час.

Related Posts

11 thoughts on “Спорт у декреті або Мандзюк, Луценко чи Обуховський?

  1. Оля says:

    Ще зараз якщо записуєшся до Мандзюк в марафон в перші 24 год після відкриття набору, діє акція – 169 грн

    • Мамунця says:

      Тоді теж так було, я записувалась в останній момент, тож вказала найвищу ціну.

  2. Ірина says:

    Слідкую за вами давно. Теж слідом за вами спершу спробувала марафон dreamfit у Мандзюк, а потім у Обуховського “міцні горішки”. Теж результати були найкращими в Обуховського. Мої форми стали дуже підтягнуті, тренування в супроводі з його командою на комп’ютері було дуже зручне.

  3. Аліна says:

    Придивилась до Обуховського після Вашого посту, зараз іде набір на “Танці”. От мені цікаво наскільки важливо харчуватись за його збірником, якщо ті звіти надсилати? Я б нічого не змінювала, бо зараз вагітна і худнути мені все одно нема куди. Цікаво танцювати і тренувати витривалість.

    • Мамунця says:

      Худнути ви будете тоді, якщо будете рухатись більше, ніж їсти. Все. Порахуйте свою норму, порахуйте, скільки їсьте зараз і будете бачити: переїдаєте, споживаєте вдосталь чи їжі бракує.

  4. Марія says:

    Дуже цікаво стало про додаток YAZIO. Можливо, знаєте ще якісь аналоги, щоб були укр чи хоча б рос мовою?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.